CUM ALEGI CREMA DE MÂINI: INGREDIENTE CARE HIDRATEAZĂ, ÎNGRIJESC ȘI PARFUMEAZĂ PIELEA

0
376

Pentru a avea mâini curate și îngrijite în fiecare zi, trebuie să le speli des, cu apă călduță (pentru a evita crăparea pielii), cu un săpun sau un gel hidratant (cu ulei de măsline, unt de shea si aloe vera) și eventual, folosind o perie de unghii (pentru bacteriile de sub acestea). Ultimul pas este folosirea cu regularitate a unei creme de mâini, după fiecare spălare, înainte de culcare și ori de cate ori le simți uscate sau crăpate. Produsele cosmetice hidratante, precum crema de mâini, oferă pielii o cantitate extra de apă și previn uscarea acesteia, creând astfel o barieră care împiedică apa să se evapore de la suprafața pielii și combate agenții nocivi din mediu. Mai mult decât atât, hidratarea corectă face pielea frumoasă și strălucitoare și o mențin astfel mai mult timp.

Alegerea celei mai bune creme de mâini

Există o gamă diversă de creme cu formule de îngrijire special create pentru a oferi hidratarea și hrănirea de care are nevoie pielea mâinilor. Există creme special create pentru pielea sensibilă și uscată, dar și creme cu unt de shea pentru catifelare sau creme cu extracte din flori și ulei de jojoba pentru îngrijire și parfum irezistibil. Astfel, o cremă de mâini poate conține ulei de migdale, extract de vanilie, provitamina B5, care asigură hidratare de durată pielii mâinilor, dar și protecție față de factorii externi pentru a preveni apariția semnelor de îmbătrânire și ridurilor.

Diferențierea cea mai simplă dintre creme se poate face după tipul de piele, crema pentru pielea uscată, pentru cea normală sau pentru cea grasă. Formulele pentru crema mâini uscate conțin întotdeauna o proporție crescută de ingrediente hidratante (uleiuri) și emoliente (unturi). Cele pentru pielea normală conțin mai putine uleiuri, având în principal rol de a hrăni și proteja pielea, așadar vor adăuga un complex de vitamine, iar cele pentru piele grasă nu conțin aproape deloc uleiuri, ci vitamine, minerale și alte ingrediente protectoare. Există și varianta pentru cele cu pielea foarte sensibilă, ce sunt compuse, în general, din ingrediente naturale, fără parfum sau compuși chimici. Mai mult, în afara formulei clasice hidratante, exista cea anti-ageing și cea reparatoare (expunere la frig, soare, soluții de curățat, etc.).

Alegerea cremei potrivite va fi mult mai ușoară dacă te orientezi după ingrediente

Citește cu mai multă atenție, ingredientele produselor cosmetice pe care le folosești, anumite ingrediente precum acidul salicilic și acidul glicolic, pot contribui la deshidratarea pielii. Dacă folosești produse care conțin aceste ingrediente, inlocuieste-le cu altele mai hidratante. Căutați întotdeauna conținutul de vitamine, extracte naturale din fructe și unturi cu proprietăți de hidratare intensă.

Substanțe hidratante contribuie la regenerarea epidermei sunt uleiul de cocos, de măsline, de jojoba, de avocado, de sâmburi de migdale, de sâmburi de struguri. În afara acestora există ingrediente emoliente, ce înmoaie și catifelează pielea uscată precum untul de cacao, untul de shea, parafina, lanolina, vaselina.

O cremă de mâini ar mai putea conține vitaminele si minerale: A, C, K, E (cu rol și de cicatrizare). Ingrediente reparatoare pot fi și glicerina, siliconul, aloe vera (pentru cicatrizare). Pentru crema de mâini anti îmbătrânire importanți sunt antioxidantii, coenzima Q10 și acidul hialuronic. Pentru protecția împotriva razelor solare, verifică SPF-ul.

Modul de aplicare al cremei de mâini

În general crema de mâini se aplică pe piele și se masează până când se absoarbe complet în piele. În cazul pielii uscate, se aplică o cantitate mai mare de produs pe mâini, se aplică mănuși și se lasă să acționeze 10/15 minute. În cazul pielii foarte uscate, lăsați-o să acționeze cu mănușile toata noaptea. Datorită perioadei îndelungate de acțiune, împachetarea asigură o catifelare a mâinilor, perceptibilă imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 59