CE-ȘI DORESC ROMÂNII ÎN 2021?

0
440
Sursa foto:vox-cdn.com

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate planurile românilor. Anul 2020 nu va fi unul pe care-l vor ţine minte cu plăcere, însă au așteptări şi planuri mari pentru pentru 2021. Potrivit unui studiu recent aproape trei sferturi dintre români (72%) consideră că viața lor se va reconfigura anul viitor.

Mai mult ca niciodată, românii sunt mai sensibili decât în alți ani la ceea ce li s-a întâmplat și se uită mai atent la ce a funcționat în 2020, chiar dacă nu era ceva ce făceau în mod normal. La sfârșit de an, ei își fac bilanțul și se pregătesc să intre în 2021 cu lecțiile cât mai bine făcute și cu concluzii legate de viitor, majoritatea apreciind că viața lor nu va mai fi ca înainte de pandemie, ci una reconfigurată.

Studiul mai arată că, după un an marcat de pandemie, aproape 70% dintre români confirmă nevoia de frumos, iar 69% sunt de părere că tot mai mulți oameni învață să se bucure de micile plăceri ale vieții. Mai mult, 68% dintre repondenți confirmă nevoia unui timp de reflecție, iar 65%, a unei deconectări de la stimulii și influențele externe pentru „reîncărcarea bateriilor”.

De asemenea, 66% cred că este momentul căutării de sine, 65% sunt de părere ca oamenii așteaptă mai mult și fac o analiză mult mai aprofundată a situației înainte de a lua decizii importante, în timp ce 61% văd în jur tendința oamenilor de a trăi mai mult în prezent și de a se reconecta cu realitatea apropiată.

Grija față de mediu se menține ca trend și în 2021 pentru 61% dintre români, iar brandurile vor trebui să devină mai responsabile în opinia a 59% dintre repondenți. 66% apreciază că oamenii se vor uni în jurul atingerii unor scopuri comune în anul ce vine, iar România va trebui să dovedească, de asemenea, solidaritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 15