PLAFON MAJORAT PENTRU AJUTOARE DE ÎNCĂLZIRE

0
458

Nivelul maxim de venituri până la care persoanele vulnerabile primesc ajutor pentru încălzirea locuinței a fost majorat la 800 de lei. Modificarea vine cu un plus de 50 de lei, având în vedere că plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei, în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei de persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca bătrînii care utilizează energie termică în perioada sezonului rece să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 – martie 2021. În cazul persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței se iau în considerare atât veniturile persoanei singure sau familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor pe persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 48