SE POATE VOTA LA ALEGERILE PARLAMENTARE ÎN ALTĂ LOCALITATE DECÂT CEA DE DOMICILIU SAU DE REȘEDINȚĂ?

0
954

Românii care vor vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 pot, ca regulă, să voteze doar în localitatea unde își au domiciliul sau reședința din buletin și doar la secția de votare unde sunt arondați. Există, însă, și o excepție, scrie avocatnet.ro. Și anume că se va putea vota și în alte localități decât cele din buletin sau de reședință, însă doar în același județ. În acest caz, persoanele sunt libere să voteze la orice secție de votare.

Potrivit legii, alegătorii trebuie să voteze la secțiile unde sunt arondați. Arondarea se face fie în funcție de adresa de domiciliu, fie în funcție de adresa de reședință. În ambele cazuri, va fi posibilă exercitarea votului la o singură secție de vot, aferentă adresei de domiciliu/reședință.

În cazul alegătorilor care nu se vor afla în localitatea de domiciliu sau de reședință, aceștia vor putea, totuși, să voteze și la secții de votare din alte localități, atât timp cât ele se vor afla fie în același județ cu localitatea de domiciliu, fie în același județ cu localitatea de reședință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 79