REVENIREA ÎN ȘCOLI, GRADUAL

0
392
Sursa foto: viva.pl

Autoritățile analizează redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, fara a mai tine cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus. Elevii din anii terminali, care vor susține examene naţionale, ar putea fi primii care ar reveni la şcoală. Autoritățile nu știu deocamdată când și în ce condiții s-ar putea intoarce in clase elevii de  a 8-a si a 12-a, ministrul Educației  anunțand că sunt discuții pentru un astfel de scenariu,  iar prioritate va avea siguranța copiilor și a cadrelor didactice.

In acest moment aproape 4300 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu, ceea ce inseaman ca peste un milion de elevi învață doar online.

Potrivit unui sondaj făcut zilele acestea de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din România, la care au participat până acum 80 de mii de persoane, cei mai mulți părinți optează pentru cursuri față în față.În opinia experților, în sistemul de școală online randamentul elevilor este scăzut, lucru constatat și la nivel european.

Discuțiile cu privire la redeschiderea scolilor vin în contextul în care majoritatea statelor europene și-au ținut deschise școlile și au închis, în contrapartidă, mall-urile, localurile, magazinele neesențiale și au restricționat circulația între regiuni.

În Italia, spre exemplu, grădinițele, școlile primare și gimnaziale au rămas deschise. Doar elevii de liceu învață de la distanță.Și în Portugalia, Franța și Germania elevii merg în continuare la școală, deși în alte domenii de activitate autoritățile au impus restricții dure.

Tot in contextul actual, s-a decis, prin ordin de ministru,  amanarea  tuturor olimpiadelor școlare și concursurilor, pentru anul școlar viitor. Numărul mare al competițiilor școlare și al elevilor participanți, precum și varietatea modalităților de desfășurare a competițiilor nu permit organizarea competițiilor școlare conform regulamentelor proprii în vigoare. Decizia a organiza doar anumite olimpiade și concursuri școlare în mediul online ar crea o discriminare între elevi. În categoria competitiilor amanate intra si concursuri de creație, concursuri și festivaluri cultural-artistice, campionate și concursuri sportive școlare pentru elevi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 68