VAL DE VIROZE RESPIRATORII ÎN RÂNDUL COPIILOR

0
208

Instalarea sezonului rece și începerea anului școlar duc, în fiecare an, la aparitia afecțiunilor respiratorii în rândul copiilor cu un sistem imunitar slab. Și în acest an, medicii pediatri de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău se confruntă cu o avalanșă de prezentări. Cei mai mulți dintre copii ajung la spital dificultăți în respirație și febră.

Deocamdată, cei mici nu dezvoltă forme grave, astfel că puțini dintre cei care cer ajutorul pediatrilor rămân internați la spital.

Medicii se așteaptă la o perioadă dificilă, deoarece viroza, gripa și COVID-19 dezvoltă simptome asemănătoare și este foarte greu să le diferențieze la prima vedere. Este și motivul pentru care cadrele medicale recomandă părinților vaccinarea antigripală, astfel încât micuții să fie protejați măcar împotriva unui virus. Un copil poate face, în medie, opt viroze pe an, însă părinţii nu ar trebui să fie îngrijoraţi de această statistică, deoarece tocmai aceste răceli îi ajuta la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here