SFATURI PENTRU PRIMA ZI DE ȘCOALĂ

0
548

Emoție, agitație, neliniște îmaintea unui nou început. Prima zi de școală este un moment important și pentru părinți și pentru bobocei. Specialiștii în pshihoeducația infantilă spun că ar trebuie să șe țină cont de câteva sfaturi simple atunci când se face trecerea de la grădiniță la ciclul primar.

-Este recomandat ca înainte de începerea școlii, părinții să facă o vizită la noua locație sau măcar să meragă pe drumul către școală pănâ in fața porților.

-Este important ca cel mic să afle cu câteva zile înainte care este programul la școală , când trebuie să fie în bancă, când trebuie să fie în pauză astfel încât să nu îngrijoreze că va fi o schimbare radicală față de grădiniță, este bine să i se explice activitățile și să se pună accentul pe partea pozitivă

-Părinții au rolul și datoria de a veni în ajutorul prichindeilor prin discuțiile permanente despre emotiile, teama și îngrijorările boboceilor, să vorbească destre preocupările celor mici privind inceperea școlii

– Se recomandă să nu se discute cu cel mic ca fiind un caz izolat, din contră să i se explice că toți colegii lui trec prin aceste emoții, că pentru toți este o schimbare , dar se va trece cu bine mai ales că și părinții la rândul lor au trecut prin prima zi de școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 46