TURISMUL BUZOIAN AFECTAT DE PANDEMIE

0
575

Pandemia a afectat din plin turismul buzoian, un domeniu care, și așa, suferea deja din cauza lipsei unei promovări serioase la nivel național. Și în acest an, veniturile proprietarilor de hoteluri și pensiuni sunt rotunjite datorită turismului de weekend, preferat de către cei care aleg să viziteze județul Buzău. Unul dintre cei mai experimentați specialiști în turism consideră că nu doar autoritățile poartă vina pentru promovarea precară, ci și administratorii de hoteluri sau pensiuni.

Din păcate, turiștii din țară preferă alte destinații turistice mediatizate excesiv în media, precum Litoralul Mării Negre, Valea Prahovei sau Delta Dunării. De asemenea, sunt foarte mulți buzoieni care, din cauza lipsurilor materiale sau pur și simplu din ignoranță, nu au vizitat niciodată principalele obiective turistice din județ.

Ca și în ultimii ani, și în 2020, an marcat de pandemie, singurele destinații turistice din județul Buzău care atrag turiști din țară, sau chiar din străinătate, sunt Vulcanii Noroioși, stațiunea Sărata Monteoru și Cascada Pruncea Cașoca, aflată în apropierea Barajului de la Siriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =