ISJ BUZĂU: CANDIDAȚI ELIMINAȚI PENTRU FRAUDĂ SAU TENTATIVĂ DE FRAUDĂ LA BACALAUREAT

0
119

În județul Buzău, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 66,76%. Anul trecut, rata de promovare a fost de 74,46%. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1930 de candidați, dintr-un total de 2891 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2506 de candidați sunt din promoția curentă, iar 385 de candidați sunt din promoțiile anterioare. 85 de candidați au absentat, iar 3 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. În ceea ce privește notele maxime obținute:

  • 6 candidați au obținut media 10;
  • 18 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 157 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
  • 150 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

În județul Buzău, nu s-a susținut proba de limba și literatura maternă. Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic și astăzi, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here