80 DINTRE ELEVII DIN ANUII TERMINALI SUNT RETICENȚI LA ÎNTOARCEREA ÎN ȘCOLI

0
506

Majoritatea elevilor din anii terminali nu sunt de acord să se întoarcă la școală, din 2 iunie, pentru pregătirea examenelor naționale. 80% dintre participanții la un sondaj on-line spun că preferă să învețe de acasă. Întrebarea adresată, în contextul revenirii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat a fost: ,,Ce părere ai despre întoarcerea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la școală în perioada 2-12 iunie, înainte de examene?

Mai exact, 79,05% dintre participanţi au bifat varianta de răspuns ,,Nu sunt de acord să merg la școală în acest moment”, în timp ce 13,19%  au ales varianta ,,Sunt bucuros că încep şcoala”. Au fost însă și respondenți care s-au declarat nehotărâți.

La sondaj au participat  5.337 de persoane, dar au fost înregistrate ca rezultate doar 2.821. Sondajul a fost făcut on-line în perioada 18-22 mai 2020, iar participanţii au putut vota o singură dată. Potrivit deciziei Ministerului Educatiei, peste 300 de mii de elevi, dar şi mii  de profesori sau angajaţi din învăţământ, se vor întoarce, între 2 și 12  iunie la şcoală pentru pregătirea examenelor  naţionale.

În acest sens, autoritățile din învățământ și sănătate au stabilit măsuri speciale, astfel încât riscul de răspândire a coronavirusului să fie diminuat. La intrarea în școli, personalului și elevilor le va fi măsurată temperatura. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata activităților, iar in sălile de clasă, activitățile se vor desfășura cu cel mult 10 elevi, situați la circa 2 metri distanță unul de altul.

Cursurile nu vor dura mai mult de 3 ore pentru elevii de liceu şi nu mai mult de 2 ore pentru elevii de clasa a 8-a. Potrivit evidențelor, în această vară, 180.000 de elevi de clasa a 8-a ar trebuie să susțină Evaluarea Naţională și 150.000 de adolescenți din clasele a 12-a și a 13-a  ar urma să dea  examenul de Bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 16