PACIENȚII DE LA ADJUD NU SUNT ,ASIMPTOMATICI ȘI FORME UȘOARE”, CI SUNT CRONICI ȘI CU COMORBIDITĂȚI

0
495

Primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, anunță printr-un mesaj postat pe Facebook, spune că așteaptă explicații cu privire la diferența dintre situația care i-a fost comunicată cu privire la pacienți și realitate. Mai exact, potrivit edilului, dacă inițial s-a vorbit despre transferul unor pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii, în urma investigațiilor efectuate de către medicii râmniceni s-a constatat că de fapt, pacienții transferați de la Spitalul din Adjud la Spitalul din Râmnicu Sărat, sunt de fapt ,,pacienți cronici și cu comorbidități, care erau internați de una, două sau trei săptămâni și care au fost nevoiți să facă față acestui transport”.

,,Ceea ce s-a întâmplat astăzi, însă, depășește orice limită și mă determină să afirm public dezaprobarea mea față de decizia de a transfera pacienți de la Spitalul din Adjud. Hotărârea aparține Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, care a decis să transfere pacienți din județul Vrancea către unități spitalicești din Brăila și Râmnicu Sărat. Astfel, printr-o adresa transmisă CJCCI Brăila și Buzău, s-a decis ca 20 de pacienți de la Spitalul Municipal Adjud să fie transferați la Spitalul de Urgență Județean Brăila și 30 de pacienți de la Focșani să fie transferați la Râmnicu Sărat, toți “pacienți asimptomatici și forme ușoare”, conform textului adresei. După mai multe ore în care au fost date dispoziții contradictorii, am fost informați că nu se va realiza acest transfer. Și totuși, 16 pacienți au ajuns la poarta spitalului din municipiu nostru și, conform uzanțelor, au fost preluați de personalul medical. Cel mai grav lucru nu a fost faptul că nu a fost nimic clar în această decizie ci că cei mai mulți pacienți veniți de la Adjud nu sunt “asimptomatici și forme usoare”, conform precizărilor transmise, ci pacienți cronici și cu comorbidități, care erau internați de una, două sau trei săptămâni și care au fost nevoiți să facă față acestui transport” precizează Cîrjan în postarea sa pe pagina de Facebook.

În acesta condiții, primarul din Râmnicu Sărat solicită lămuriri Prefecturii Buzău cu privire la modul în care pacienții au fost transferați. ,,Urmare a acestor evenimente, am transmis deja o adresă Instituției Prefectului judetului Buzău în care am cerut lămuriri cu privire la modul în care pacienții au fost transferați. De ce au ajuns pacienții de la Adjud la Râmnicu Sărat și nu la Brăila, conform adresei și de ce se vorbește de pacienți cu forme ușoare, când în realitate aceștia sunt cu probleme? Sunt întrebări care așteaptă răspuns și, mai ales, sunt situații care nu trebuie să se mai repete!”, a mai adăugat Sorin Cîrjan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 10