BUZĂUL ÎNREGISTREAZĂ ÎNCĂ UN CAZ DE CORONAVIRUS. O TÂNĂRĂ ÎNSĂRCINATĂ, REVENITĂ DIN ANGLIA

0
2351

UPDATE: Cel de-al 43-lea caz este o femeie de 68 de ani, care s-a prezentat în data de 2 mai 2020 la UPU prezentând tuse și febră. A fost internată în spațiul special amenajat și testată pentru COVID-19. În așteptarea rezultatului, a fost transferată la Secția de Pneumofiziologie. După sosirea rezultatului, pacienta a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București. Medicii epidemiologi au identificat deja doi contacți direcți ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și au fost plasați în izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților. Alte 25 de probe au fost prelevate ieri de la locuitorii din cartierele Mihai Viteazu şi Poştă. Rezultatele ar urma să sosească astăzi sau mâine.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Acesta este cazul nr. 42 și este vorba despre o tânără însărcinată în șase săptămâni care a revenit din Anglia pe 26 aprilie, împreună cu soțul ei. Cei doi au intrat în carantină instituționalizată, dar pe 2 mai, au început să prezinte simptome de boală și au fost testați. Rezultatul testului prelevat de la tânăra însărcinată în 6 săptămâni a arătat că ea este infectată, iar în cazul soțului ei, rezultatul este incert, astfel că a fost prelevat din nou și trimis la București.

Între timp, tânăra gravidă a fost transportată ieri noapte, la Spitalul din Râmnicu Sărat, unde a fost internată. Ea prezintă tuse ușoară, dar și alte semne specifice COVID-19. Tot la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a ajuns și bărbatul depistat pozitiv în județul Vrancea și internat inițial la Focșani. Deoarece barbatul provine din comuna Râmnicelu, Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Râmnicu Sărat a dispus limitarea accesului comercianților din zona Râmnicelu, în Piața din municipiu.

Autoritățile verifică și dacă trei operatori de transport de persoane care tranzitează comuna Râmnicelu respectă măsurile impuse de Ordonanțele Militare. De asemenea, primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, va solicita astăzi Prefecturii Buzău o informare cu privire la situația din comuna Râmnicelu. Dacă se constată, în urma unei anchete epidemiologice, că în zona există un focar de COVID 19, edilul va solicita izolarea localității de lângă Râmnicu Sărat. În prezent, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate medicală suport pentru pacienții cu COVID 19, sunt internați 16 pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 44