ANCHETĂ ÎN CAZUL BUZOIENILOR CU TESTE POZITIVE DUPĂ CE AU FOST DECLARAȚI VINDECAȚI

0
745
Sursa foto:greatnews.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat astăzi, că a fost începută o anchetă în cazul de la Buzău, după ce testele a doi bărbaţi, care au fost declaraţi inițial vindecaţi de coronavirus, au ieşit pozitive la o nouă testare. ,,Avem o anchetă în desfăşurare să vedem dacă au fost într-adevăr nişte teste negative sau au fost nişte teste interpretate greşit”, a răspuns ministrul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Reamintim că doi buzoieni, unul de 46 de ani şi vărul lui, de 29 de ani, ambii din Pătârlagele, s-au vindecat de COVID 19, apoi s-au reinfectat, simultan. Inițial, cei doi fost depistaţi pozitiv în şi internaţi la Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Matei Balș” în urmă cu o lună. Ulterior, cele două teste care au fost realizate în timpul internării au avut rezultat negativ.  Pacienţii, care sunt asimptomatici, au fost din nou internaţi, marți, de această dată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Cazul celor doi buzoieni reinfectați cu COVID a ridicat multe semne de întrebare printre medici. Managerul Institutului ,,Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, consideră că ar putea fi vorba de o vindecare incompletă, dar nu exclude nici posibilitatea unei proceduri de diagnostic greșită, care trebuie verificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =