NUMERE DE TELEFON LA CARE ROMÂNII POT OBȚINE INFORMAȚII DESPRE CERTIFICATELE DE SITUAȚII DE URGENȚĂ!

0
613
Imagine: Shutterstock

La nivelul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri s-a instituit un call-center pentru cei care au în continuare întrebări referitoare la Certificatele de Situații de Urgență (CSU). Numerele de telefon sunt: 0751.513.210 și 0751.216.870. ,,Înțelegem faptul că există un interes ridicat în rândul agenților economici pentru aceste Certificate. Vă rugăm ca înainte să apelați aceste numere de telefon să consultați și pagina de internet a Ministerului Economiei: www.economie.gov.ro și www.imm.gov.ro – secțiunea dedicată Mediului de Afaceri, precum și pagina oficială de Facebook a Ministerului: https://www.facebook.com/Economie.gov.ro/, acolo unde sunt publicate informații utile referitoare la Certificatele de Situații de Urgență”, anunță printr-un comunicat Ministerului Economiei.

Certificatele de situație de urgență NU MAI SUNT NECESARE pentru obținerea șomajului tehnic.Aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor pentru Situaţie de Urgenţă este funcţională începând de duminică seara, certificatele putând fi eliberate automat, pe portalul prevenire.gov.ro, a anunţat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Toți operatorii economici a căror activitate este afectată de pandemia de SARS-CoV-2 pot solicita CSU, care este de două feluri.

Tipul unu, sau albastru, care atestă că o companie a avut activitatea oprită total sau parţial ca efect al deciziilor autorităţilor publice în aplicarea decretului. Al doilea tip de certificat pentru situaţii de urgenţă este de tip galben şi atestă că firma a avut veniturile sau încasările diminuate cu cel puţin 25% în martie faţă de media lunilor ianuarie şi februarie. Cu acest certificat au aceleaşi beneficii, mai puţin amânarea la plata chiriilor, pentru că activitatea lor nu a fost oprită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 74 = 80