ALTE NOI DECESE ÎN ROMÂNIA, PROVOCATE DE COVID-19

0
552

UPDATE 3: 52 de persoane au murit de coronavirus în România. Este vorba despre o femeie  de 65 de ani, din jud. Sibiu, internată pe data de 27.03.2020 SCJU Sibiu – ATI. În aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, care au fost testate la Spitalul Regina Maria București, prezența virusului fiind confirmata pe 28 martie. Femeia, care suferea de o boala cardiovasculara, a decedat astăzi.

Al doilea pacient este un bărbat de 52 de ani, din jud. Ialomița, care s- a prezentat la UPU Slobozia în data de 29.03.2020. S-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la INBI Matei Balș. Bărbatul a murit duminică, iar abia astăzi, rezultatele au confirmat prezența virusului. Bărbatul nu avea medic de familie și nici apartinatori, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

UPDATE 2: Alte 3 decese au fost anunțate astăzi de către Grupul de Comunicare Strategică. Cei trei pacienți, doi bărbați și o femeie, sufereau și de alte afecțiuni. Astfel, barbatului de 59 de ani, din judetul Bacău, internat la secția Boli Infecțioase a Spitalui Judetean de Urgență Bacau, i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, în data de 26.03.2020. Acestea au fost testate la Spitalul  Clinic Boli Infecțioase Iași. Rezultatul a fost confirmat pozitiv în 27.03.2020. Decesul s-a produs astăzi. Patologie preexistenta: hipertensiune arteriala. Diabet zaharat tip II decompensat.

Al doilea pacient care a murit astăzi este un bărbat, 74 de ani, jud. Hunedoara, internat pe data de 19.03.2020 în Secția de oncologie Deva. Pe data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal de Urgență Timișoara. În aceeași dată a și murit, iar astăzi s-a confirmat că bărbatul era infectat cu temutul virus. Patologie preexistentă: adenocarcinom gastric stadiul IV, carcinomatoza peritoneala.

Al treilea român care a murit de coronavirus este o femeie de 60 de ani, jud. Hunedoara. În data de 26.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Confirmarea a venit astăzi. Femeia a fost transferata din Institutul Cardiovascular Timișoara în data de 26.03.2020, fiind contact de salon cu caz confirmat. Pacienta a decedat duminică, în Sectia ATI a Spitalui Municipal Hunedoara. Patologie preexistentă: cardiopatie, insuficienta cardiacă.

UPDATE 1: În urmă cu puțin timp s-a înregistrat al 47-lea deces în România. Este vorba despre un bărbat  de 77 de ani din jud. Hunedoara. În data de 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul  Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a fost  pozitiv.  Patologie preexistentă: Cardiopatie ischiemica. Nu este contact.

ȘTIREA INȚIALĂ:  Grupul de Comunicare Strategică a informat în urmă cu puțin timp, încă două decese, numărul acestora ajungând la 46.  Este vorba despre doi bărbați din județul Timiș. Ambii pacienți aveau și alte boli. Primul bărbat care a decedat avea 57 de ani. Pe 27.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, care au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a confirmat că pacientul eate  pozitiv. Decesul acestuia s-a înregistrat ieri, șa Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Patologie preexistentă: Cardiopatie, TBC și diabet zaharat tip II. Contact familie – Germania.

Cel de-al doilea pacient din județul Timiș care a decedat ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, avea 70 de ani. Probele biologice pentru COVID 19 i-au fost recoltate vineri, 27 martie și au fost testate la Spitalul  Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. ,,Rezultatul testării din data de 28.03.2020 a confirmat că pacientul este pozitiv. Patologie preexistentă: cardiopatie și diabet zaharat tip II. Contact cu caz confirmat”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 78