SPITALUL DIN RÂMNICU SĂRAT, UNITATE PENTRU COVID-19

0
2271

Decizie extrem de importantă luată de autoritățile sanitare din România. Începând de astăzi, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat se închide pentru pacienții obișnuiți, urmând a deveni unitate medicală tampon pentru bolnavii diagnosticați cu noul coronavirus. Aceasta înseamnă că în spitalul din Râmnicu Sărat vor fi tratați doar pacienții depistați pozitiv cu COVID 19.

Odată cu transformarea Spitalului din Râmnicu Sărat în unitate medicală tampon pentru cazurile depistate cu noul coronavirus, pacienții obișnuiți, cu alte boli, vor fi direcționați către medicii de familie sau către Spitalul Județean de Urgență Buzău, dacă au nevoie de îngrijire medicală. Toți cei 28 de pacienți internați astăzi dimineață în Spitalul municipal din Râmnicu Sărat au fost deja transferați la Spitalul Județean Buzău.

De asemenea, tot de astăzi, Policlinica Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat și-a închis și ea porțile. De acum încolo, în ambulatoriul unității medicale vor putea intra numai pacienții dependenți de insulină și cei care au nevoie de dializă. În acest sens, Policlinica va fi dotată cu un aparat de hemodializă.

Reprezentanții Spitalului din Râmnicu Sărat recunosc că au fost luați prin surprindere de transformarea unității medicale în spital tampon pentru bolnavii cu COVID 19. Deocamdată, Spitalul nu are nici capacitatea tehnică, de înzestrare cu aparatură medicală specifică acestei boli, nici capacitatea umană, de a face față unor asemenea provocări. Directorul spitalului, Adrian Danielescu, crede însă că unitatea medicală va fi dotată în curând cu tot ceea ce este necesar pentru tratarea pacienților, inclusiv cu personal medical calificat.

Reprezentanții Spitalului Municipal Râmnicu Sărat afirmă că locuitorii orașului nu au de ce să se teamă în contextul transformării unității medicale în spital tampon pentru bolnavii cu coronavirus. Ei admit că un pericol real există totuși în cazul cadrelor medicale din spital, care vor trata pacienții cu coronavirus, însă prin adoptarea unor măsuri stricte de protecție, medicii și asistentele vor putea fi ferite de contaminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 41