CONCURENȚI DIN 4 ȚĂRI, LA CONCURSUL MUZICAL ,,DRUMUL SPRE CELEBRITATE”, ORGANIZAT LA RÂMNICU SĂRAT

0
616

Concursul muzical ,,Drumul spre celebritate”, care s-a mutat anul acesta de la Mogoșoia la Râmnicu Sărat, a adus în orașul în care s-a născut artista lirică Florica Cristoforeanu, zeci de tineri cântăreți dornici de afirmare. Anul cultural 2020 este dedicat artistei Florica Cristoforeanu, personalitate importantă a orașului Râmnicu Sărat, care, la 1 martie, a marcat 60 de ani de la trecerea în eternitate a sopranei.

La concursul internațional ,,Drumul spre celebritate”, eveniment ajuns la cea de-a X a ediție, au participat 44 de concurenți din Bulgaria, Republica Moldova, Italia și România. Concursul a fost organizat de Primăria Râmnicu Sărat, Consiliul Județean Buzău, Centrul Cultural ,,Florica Cristoforeanu”, Muzeul Municipal, Biblioteca ,,Corneliu Coposu” și Asociația Pro Valores.

Florica Cristoforeanu s-a născut într-o familie mixtă, tatăl său, Vasile Cristoforeanu, fiind din Râmnicu Sărat iar mama sa, Annina Rossi, italiancă. Din copilărie a luat lecții de pian și canto, în orașul natal, continuând la București, unde familia s-a mutat după moartea tatălui și la Milano, locul unde a debutat în operetă. După un deceniu de operetă italiană și românească și o retragere precoce, a debutat în operă, la insistențele dirijorului Tullio Serafin.

Astfel, începând cu anul 1922, Florica Cristoforeanu a avut rolurile principale în aproape 50 de piese, jucând în operetă românească și operă italiană, la Roma, Milano, Genova și San Carlo. Soprana a avut și numeroase turnee în America, Portugalia, Bulgaria, Danemarca și Norvegia, dar și numeroase prezențe pe scenele românești, până în 1940. În 1948, Florica Cristoforeanu s-a mutat în America de Sud, unde a trăit până la moartea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 41