AUTOVEHICULE DE TRANSPORT PERSOANE ȘI MARFĂ, TRASE PE DREAPTA

0
419

Poliţiştii buzoieni sunt angrenaţi, în perioada 10-16 februarie, într-o acţiune de prevenire a accidentelor de circulaţie în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, precum şi de verificare a legalităţii derulării unor astfel de transporturi. Cu această ocazie sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Astfel, au fost verificate 450 de autovehicule, dintre care 103 autovehicule de transport marfă și alte 42 ce efectuau transport rutier public de persoane. Au fost aplicate 52 de sancțiuni și au fost reținute două certificate de înmatriculare și un permis de conducere. Totodată, polițiștii au efectuat peste 150 de testări cu aparatele etilotest.

Astfel, polițiștii râmniceni au oprit în trafic un șofer de 50 de ani din Bălăceanu, care efectua o cursă regulată de transport public persoane. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul consumase alcool. În cazul acestuia valoarea alcoolemiei a fost de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Râmniceanul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Activităţile de verificare și control pe această linie vor continua și sunt coordonate la nivel naţional de ofiţerii specialişti ai Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR . Acțiunile vizează prevenirea accidentelor rutiere produse, în special din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri. Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here