ȘOFERI FĂRĂ PERMISE SAU BĂUȚI, PRINȘI PE DRUMURILE DIN JUDEȚ

0
590

Mai mulți șoferi au fost descoperiți de polițiștii rutieri, fără permise sau băuți, pe unele drumuri naționale din județul Buzău. În weekend, polițiștii au efectuat peste 300 de testări cu aparatele etilotest. Șapte dintre șoferii care s-au urcat la volan după ce consumaseră alcool au fost sancționați contravențional de polițiști și le-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru următoarele 90 de zile. În cele șapte situații a fost vorba de alcoolemii cuprinse între 0,08 și 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. În 5 cazuri aparatul etilotest a indicat valori de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind întocmite dosare penale.

În această situație s-a aflat un buzoian de 34 de ani, care a circulat pe Aleea Industriilor din municipiul reședință și care nu a oprit la semnalul polițiștilor. Oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului, reușind prinderea acestuia și identificarea bărbatului. Ulterior, în urma testării cu aparatul alcooltest, a reieșit că șoferul consumase alcool, etilotestul indicând în cazul său valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un echipaj al Secției de poliție rurală Berca a depistat pe DN10, raza comunei Vernești, un brăilean care, la vederea autospecialei de poliție, a accelarat. Și în acest caz polițiștii l-au prins pe șoferul certat cu legea, stabilind că e vorba de un brăilean de 40 de ani care consumase alcool, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alte  dosare penale au fost întocmite șoferilor care „au uitat”  că au dreptul de a conduce suspendat (3), dar și pentru conducere pe drumurile publice fără a fi posesor de permis(3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 17 = 23