APROAPE 10.000 DE ARTICOLE PIROTEHNICE, CONFISCATE DE POLIȚIȘTI DE LA UN TÂNĂR DIN GLODEANU SĂRAT

0
632
Sursa foto: ziare.com

Polițiștii din cadrul Biroului A.E.S.P., precum şi cei din sistemul de ordine şi siguranţă publică de la Poliţia municipiului Buzău au acţionat la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul acțiunii la nivel național „FOC DE ARTIFICII 2019-2020”, pentru verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice. Astfel, în urma verificărilor efectuate la un punct de lucru al unei societăţi comerciale autorizate în efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice au fost găsite nereguli în ceea ce priveşte inscripţionarea instrucţiunilor în limba română. Reprezentantul unităţii a fost sancţionat contravenţional conform Legii privind regimul materiilor explozive iar materialele pirotehnice neinscripţionate, confiscate.

Totodată, în weekend, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni au acţionat pe raza localităţilor Glodeanu Silistea şi Glodeanu Sărat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice. Astfel, pe raza comunei Glodeanu Sărat a fost depistat un localnic în vârstă de 19 ani care oferea spre vânzare peste 9400 de articole pirotehnice din categoria P1. În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive iar articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni.

De asemenea, poliţiştii din sistemul de ordine publică au depistat patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani care tulburau ordinea şi liniștea publică prin folosirea repetată de materiale pirotehnice (petarde). În urma controalelor corporale asupra celor patru au fost găsite peste 100 de materiale pirotehnice (petarde) ce au fost confiscate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 74