BUZOIAN PRINS LA VOLAN APROAPE DE COMA ALCOOLICĂ

0
361

Polițiștii buzoieni au efectuat în perioada 8 –  10   noiembrie, o serie de acțiuni pentru   combaterea   principalelor   cauze   generatoare   de   accidente decirculaţie. Pe durata acestor zile au fost constatate şi sancţionate 396 de abateri. Pentru identificarea şi scoaterea din trafic a şoferilor aflaţi sub influenţabăuturilor alcoolice, poliţiştii rutieri au efectuat peste 230 de testări cu aparatele etilotest,care au indicat valori peste zero în opt cazuri.

Împotriva a patru dintre conducătorii auto respectivi a fost luată măsurasancţionării contravenţionale cu puncte-amendă şi măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadăde 90 de zile.

În   celelalte   patru   cazuri   s-au   întocmit   dosare   penale   fiind   vorba   deconcentraţii alcoolice cuprinse între 0,42 mg/l şi 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui buzoian de 51 de ani, care afost depistat de poliţişti în timp ce îşi conducea autoturismul pe str. Mesteacănului din municipiul Buzău.

Totodată, aparatele radar au înregistrat 192 de autovehicule ce se deplasau cu vitezemai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 39 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului deconducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 178 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 50 de ani, din Piatra Neamţ, care rula pe DN 2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău. În   aceeaşi   perioadă,   poliţiştii   au  reţinut  alte   trei   permise   de   conducere pentru depăşiri neregulamentare (două) şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului (unul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =