70 DE MEDICAMENTE ,,RISCĂ SĂ DISPARĂ” DIN FARMACII! 18 DINTRE ACESTEA NU AU ALTERNATIVĂ TERAPEUTICĂ

0
524

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a atenţionat, săptămâna trecută, că un număr de 70 de medicamente „riscă să dispară” din farmacii, dintre acestea 18 neavând alternativă terapeutică. Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, schimbarea tratamentului este o decizie „cu consecinţe multiple” asupra sănătăţii fizice şi psihice a persoanei care trăieşte cu o boală, iar această hotărâre trebuie să fie luată „exclusiv” de medic şi de pacient.

,,Pacienţii români au nevoie ca cele 70 de medicamente să rămână în farmacii, iar tratamentul lor să nu fie întrerupt. Medicii şi societăţile profesionale trebuie să fie şi ei implicaţi în luarea acestor măsuri pentru că schimbarea tratamentului a zeci de mii de pacienţi este un lucru complicat, sensibil şi necesită timp”, arată potrivit Agerpres, ANPP, într-un comunicat de presă. Totodată, asociaţia solicită Ministerului Sănătăţii să renunţe la proiecte legislative „care pun în balanţă” viaţa pacientului cu diabet, cu boală cardiovasculară sau oncologică.

,,Solicităm Ministerului Sănătăţii să renunţe la proiecte legislative care pun în balanţă viaţa pacientului cu diabet, cu boală cardiovasculară sau oncologică şi împreună cu reprezentanţi ai pacienţilor şi ai medicilor să fie deschişi la găsirea de soluţii viabile care să asigure un acces continuu la tratamentele necesare pentru fiecare pacient”, afirmă ANPP. Ministerul Sănătăţii a anunţat zilele trecute că a identificat soluţii pentru cele 128 de medicamente la care expiră preţurile în 2 şi 6 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 53