CUM NE ÎNTĂRIM SISTEMUL IMUNITAR TOAMNA?

0
822

Cum să îți întărești imunitatea toamna? Este o întrebare la care nutriționiștii ne îndeamnă să găsim răspunsuri în natură. Fructele si legumele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale naturale pentru organism. Aceste substante nutritive sunt piatra de temelie pentru un sistem imunitar sanatos si mentinerea integritatii celulelor din intreg corpul. Fructele si legumele sunt si o sursa importanta de antioxidanti dietetici, cum ar fi betacarotenul, antocianidele si alte carotenoide. Antioxidantii au un rol important, de protectie celulara si sustinere a imunitatii. Antioxidantii se regasesc in fructele si legumele colorate (mov, albastru, rosu, portocaliu, galben).

Alaturi de o nutritie optima, un alt secret pentru o imunitate ridicata este hidratarea. Atunci cand corpul este hidratat, celulele rosii si albe din sange vor functiona optim.

Beneficiile vitaminelor din complexul B pentru imunitate

Prin complex de vitamine , ne referim de obicei la 8 vitamine: B1 (tiamină), B2 (riboflavină), B3 (niacină), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxină), B7 (biotină), B9 (acid folic) și B12 (cobalmină). Aceste vitamine se găsesc în mod natural în carne, legumele cu frunze verzi, lapte, fasole, mazăre și cereale integrale. Vitaminele complexului B ajută organismul să transforme alimentele pe care le consumăm în energie, să formeze celulele roșii și joacă un rol esențial în anumite funcții ale corpului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 72