ION BĂIEȘU, OMAGIAT LA FESTIVALUL COMIC 7B

0
782

Cea de-a patra ediție a festivalului  Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B se desfășoară în perioada 26 septembrie – 2 octombrie, la Buzău și este dedicată cunoscutului dramaturg buzoian, Ion Băieșu.

Festivalul aduce în atenţia spectatorilor o serie de evenimente speciale şi premiere. Unul dintre acestea este „Focusul Ion Băieşu”.  Dramaturgul buzoian va reveni „acasă” prin intermediul unei expoziţii în premieră absolută, ce va fi deschisă pe toată durata festivalului, în foaierul Teatrului „George Ciprian”.

Sunt expuse obiecte ce i-au aparţinut dramaturgului, printre care maşina de scris pe care a folosit-o, ediţii princeps ale unora dintre cărţile sale dar și fotografii din arhiva familiei.

La festivalul COMIC 7 B vor veni mulţi actori cunoscuţi, pe scenă sau în juriu, printre care Paul Ipate, Cătălina Grama – Jojo, Octavian Strunilă, Maria Obretin sau Andrei Duban.

De asemenea, în cadrul secţiunii Teatru, spectatorii vor avea ocazia să participe la încă o premieră: spectacolul ”Lemon”, venit din patria teatrului, Grecia. Spectacolul va avea subtitrare în limba română.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Judeţean și Teatrul „George Ciprian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =