EVALUARE NAȚIONALĂ LA CLASELE A II-A, A IV-A ȘI A VI-A

0
729

Peste 550.000 de elevi susțin săptămâna aceasta evaluarea națională pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Testele, care  au început astăzi, vor dura  30 de minute pentru elevii de clasa a II-a şi 60 de minute pentru cei de clasă a IV-a şi a VI-a.

Astăzi elevii de clasa a II-a  susțin probele scrise la limba română şi limba maternă, iar testele de citire aferente acestor discipline vor fi susţinute mâine, 8 mai. Testul la matematică este programat joi, 9 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar, finalul clasei a IV-a, are următorul calendar: limba română – 14 mai, matematică -15 mai şi limba maternă – 16 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 22 mai -limbă şi comunicare şi 23 mai – matematică şi ştiinţele naturii.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =