ÎNCĂ UN DECES DIN CAUZA MENINGITEI

0
926

Adolescența  de 15 ani din Vaslui suspectă de meningită meningococică a murit ieri la spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Fata, care  provenea dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului a ajuns la Spitalul din Vaslui luni după-amiază, iar în timpul nopții starea ei s-a agravat și a fost transferată la Iași. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că și o fată din Botoșani este suspectă de meningită, dar că  deocamdată nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei. Joia trecută, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din București, diagnosticată cu meningită, a murit. Pe de altă parte, două noi cazuri de infectare cu virusul meningitei au fost confirmate la același liceu din capitală.

Meningita este o infecție a membranelor protectoare care înconjoară creierul și măduva spinării. Dacă nu este tratată rapid, poate provoca intoxicarea cu sânge, adică septicemia, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor. Este mai frecventă în rândul copiilor, adolescenților și adulților tineri.

Meningita este, în mod normal, cauzată de o infecție virală sau bacteriană. Meningita virală este cel mai des întâlnită și este mai puțin gravă. Cea bacteriană este rară și poate avea urmări foarte grave dacă nu este tratată la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 11