LECȚII DE ÎNOT GRATUITE

0
1314

Aproape  350 de copii beneficiază de lecţii gratuite de înot la bazinul din Focşani, iar acestora li se adaugă  alte 40 de persoane cu dizabilități.  Gratuitatea de care beneficiază copiii din județul Vrancea este asigurată în baza unui protocol încheiat între Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului.

Pe baza de abonamente  aici ajung  și peste 250 de copii și adulți,  atât din Vrancea,  cât și din localitățile învecinate.

De bună desfăşurare a lecţiilor de înot pe parcursul întregii zile sunt responsabili 12 instructori, iar reprezentanţii bazinului spun că pe viitor activitatea s-ar putea diversifică.
În total, în anul 2018, la bazinul de înot s-au desfăşurat peste 15.000 de şedinţe gratuite.
Bazinul de înot de la Focşani este unul dintre cele mai mari bazine de acest fel din ţară, fiind omologat de Federaţia Internaţională de Polo. Investiţia totală pentru ridicarea bazei sportive, care constă într-un bazin competiţional de 832 de metri pătraţi şi o adâncime de 2,3 metri şi un bazin de antrenament de 312 metri pătraţi şi o adâncime cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri, a fost de circa 35 de milioane de lei. Baza sportivă mai cuprinde vestiare, cabine de duş şi o tribună cu 400 de locuri. Bazinul a fost inaugurat la începutul anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =