AUTOBUZE ELECTRICE, CU BANI DE LA GUVERN

0
937

Ministerul Dezvoltării Regionale va achiziționa, în această primăvară, prin licitație, 51 de autobuze electrice destinate transportul public urban pentru orașele Buzău, Alba Iulia, Constanța și Ploiești. Contractul are o valoare de aproximativ 141 de milioane de lei.

Autobuzele electrice achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale vor avea 12 metri lungime, o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri. Vor fi dotate cu internet wi-fi, camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi. Consiliul Municipal Buzău a aprobat deja amenajarea primelor cinci stații de încărcare a vehiculelor electrice, printr-un proiect cu fonduri europene. Acestea vor fi instalate până la vară, iar apoi vor fi racordate la rețeaua electrică.

Reprezentanții Trans-Bus, operatorul de transport în comun din municipiul Buzău, estimează că cele 9 autobuze electrice ar urma să fie aduse în parcul societății abia spre finele anului 2019, sau începutul anului 2020.

În prezent, autobuze electrice sunt utilizate într-un singur oraș din România, Cluj, unde 10 asemenea vehicule sunt utilizate cu succes pentru transportul de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 79