SPITAL DIN REPUBLICA MOLDOVA, MODERNIZAT CU BANI ROMÂNEȘTI

0
1368

Încă un spital din Republica Moldova este modernizat cu bani românești. Este vorba despre Secția Boli Interne a Spitalului raional Soroca, care a fost renovată capital cu contribuția autorităților buzoiene. Mai precis Consiliul Județean Buzău a alocat 250.000 de lei pentru modernizarea secției, ceea ce reprezintă jumătate din valoarea investiției.

S-a lucrat intens timp de două luni şi jumătate pentru ca pacienții celui mai mare spital din raionul Soroca, Republica Moldova, să aibă parte de condiții mai bune de îngrijire și tratament. În principalele săli de proceduri au fost făcute reparaţii, iar pacienţii se pot bucura de mobilier nou în saloane.

Lucrările de reparaţie au costat două milioane de lei moldovenești. Un milion de lei moldovenești – adică aproximativ 250.000 de lei românești – a venit din partea Consiliului județean Buzău. Câte 500.000 de lei au fost alocaţi de Consiliul Raional Soroca şi de Casa de Sănătate Moldova.

Potrivit preşedintelui raionului Soroca, Ghenadie Munteanu, anul viitor vor mai fi renovate şi alte secţii. Secţia Boli Interne a Spitalului din Soroca fusese reparată acum 30 de ani. Tot în decembrie, s-a inaugurat noua faleză din preajma cetății Soroca, obiectiv modernizat cu sprijinul Primăriei Buzău.

Sursa foto: Facebook- Petre Emanoil Neagu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =