Secţia unui spital din România va fi închisă după ce singurul medic şi-a luat concediu

0
911

Se întâmplă la Spitalul orășenesc Nehoiu, din județul Buzău. Conducerea spitalului spune că activitatea secţiei pediatrie va fi suspendată până pe 31 decembrie, timp în care pacienţii vor fi redirecţionaţi la 70 de kilometri distanţă, la Spitalul Județean Buzău.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din orașul Nehoiu, judeţul Buzău, se închide până la sfârşitul anului, deoarece singurul medic specialist intră în concediu de odihnă. Conducerea spitalului spune că activitatea secţiei va fi suspendată până pe 31 decembrie, timp în care pacienţii vor fi redirecţionaţi la 70 de kilometri distanţă, la Spitalul Judeețan de Urgență Buzău. În tot acest timp, cazurile mai grave vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne. Medicul pediatru este pensionat de anul trecut şi, deşi unitatea medicală din Nehoiu a organizat de mai multe ori concurs pentru ocuparea acestui post, nimeni nu a fost interesat. Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună.
Spitalul din Nehoiu, condus de medicul basarabean Sergiu Remișovschi, deservește aproximativ 50.000 de persoane din 11 localități de pe Valea Buzăului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =