S-A DESCOPERIT UN NOU FOCAR DE PESTĂ

0
854
Sursa foto: Arhivă

În mare viteză, porcii românești din Dobrogea sunt exterminați în ritm industrial. Inspectorii sanitar-veterinari susțin au descoperit un nou focar de pestă porcină africană în localitatea constănțeană Horia, iar ca măsură radicală au trecut la uciderea preventivă a tuturor exemplarelor sănătoase. În acest moment, în județ au fost confirmate 73 de focare în 37 de localități.

Oameni îmbrăți în alb din cap până în picioare au băgat spaima în toți țăranii din Dobrogea. Când îi văd în ogradă, sătenii știu urmează rămână fără animalele pe care s-au chinuit atât de mult le crească. După ce au ucis porcii prin împușcare, inspectorii sanitar-veterinari au urcat cadavrele în cupele escavatoarelor,  iar de acolo au fost duse mai departe la groapa comună săpată în apropierea localității.

Însă nu toți oameni din Horia au așteptat le fie omorâți porcii. Mulți i-au sacrificat înainte de intervenția autorităților. Nu de alta dar vor știe și-au asigurat deja masa pentru sărbătorile de iarnă. În județul Constanța e prăpăd din cauza isteriei pestei porcine africane. În total, până la această dată, reprezentanții DSVSA spun au identificat 73 de focare în 37 de localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 38