Modernizarea unei şcoli din Râmnicu Sărat naşte controverse

0
1231

 

Este vorba de Şcoală Gimnaziala, Dr. Ilie Pavel, despre care unele voci susţin că nu ar trebui reabilitată, deoarece elevii de acolo au obţinut în ultimii ani rezultate slabe la Evaluarea Naţională.

Proiectul care vizează extinderea unităţii de învăţământ şi modernizarea ei a fost deja semnat, iar autorităţile speră ca prin realizarea acestei investiţii să atragă elevii către şcoala şi să le ofere acestora condiţii cât mai bune de studiu.

Scoala Gimnaziala, Dr. Ilie Pavel, situată în cartierul Zidari, din Rm. Sărat, urmează să fie extinsă şi reabilitată. Investiţia va fi realizată printr-un proiect depus de autorităţile locale în cadrul Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost deja semnat, însă până la începerea propriu-zisă a lucrărilor mai trebuie făcuţi câţiva paşi.

În timp ce reprezentanţii Şcolii Gimnaziale, Dr. Ilie Pavel, spun că realizarea acestui proiect este absolut necesară, există unele voci care susţin că unitatea de învăţământ nu ar trebui reabilitata, deoarece elevii de acolo au obţinut în ultimii ani rezultate slabe la Evaluarea Naţională.

În prezent, în această şcoală se învaţă în trei schimburi, elevii din ciclul primar având cursuri de la ora 7,30. Autorităţile speră ca prin realizarea acestei investiţii să atragă elevii către şcoala şi să le ofere acestora condiţii cât mai bune de studiu.

La Şcoală Gimnaziala, Dr. Ilie Pavel, din Rm. Sărat majoritatea elevilor sunt copii care provin din familii de etnie romă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =