Se dă milităria jos din pod pentru poliţiştii locali din Buzău!

0
1758
Sursa foto: Arhivă

Dacă vor să-şi păstreze locul de muncă, ei sunt nevoiți să treacă, anual, o testare fizică și psihologică. Este vorba despre un proiect de hotărâre inițiat de aleșii liberali şi adoptat astăzi în ședința Consiliului Local Buzău. Polițiștii nu vor fi concediați însă imediat după ce vor cădea un test, ci vor fi reexaminați după trei luni.

Fără burtă în Poliția Locală! Este scopul unui proiect adoptat astăzi în Consiliul Local Buzău, prin care agenții de poliție locală sunt nevoiți, an de an, să efectueze o testare fizică prin care să dovedească faptul că pot face față misiunilor pe care le au de îndeplinit. Proiectul a fost inițiat de către consilierii PNL și a trecut de votul consilierilor, cu o singură abținere.

Primarul Constantin Toma nu numai că a fost de acord cu acest proiect, dar a propus şi o completare: pe lângă testarea fizică, poliţiştii locali să treacă şi o testare psihologică.
Au existat însă și consilieri care s-au opus acestui demers. Ei consideră că testările fizice și prihologice nu sunt necesare.

Proiectul a stârnit îngrijorare în rândul polițiștilor locali. Inițiatorii proiectului adoptat astăzi spun însă că probele fizice nu sunt grele și că doar agenții cu mari carențe de pregătire nu vor putea trece testările.

Cel mai probabil, proiectul adoptat astăzi va fi atacat în instanță de către sindicatul polițiștilor locali din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 66