Nemulţumiri în faţa spitalului. Sute de asistente, infirmiere şi brancardieri au protestat în faţa Spitalului Judeţean Buzău.

0
1007

 

Sute de asistente, infirmiere şi brancardieri au protestat, astăzi, în faţa Spitalului Judeţean Buzău, timp în care doar o treime dintre angajaţi a continuat activitatea. Timp de două ore, protestatarii şi-au exprimat gălăgios nemulţumirea de faptul că sporurile le-au scăzut cu 20-50 la sută. Ei spun că, din această lună, au salarii mai mici cu sume cuprinse între 100 şi 900 de lei.

Asistente, infirmiere şi brancardieri de la Spitalul Județean Buzău au protestat astăzi faţă de plafonarea sporurilor, măsură care a dus la reducerea veniturilor celor mai mulţi dintre ei.  Înarmaţi cu pancarte și fluiere, oamenii şi-au strigat supărările în fata  spitalului.

Dacă unor angajaţi le-au scăzut salariile, la alţii lefurile au rămas aceleaşi de ani buni.

Sindicaliştii spun că, la acest moment, exista o lege a salarizării incompletă şi discriminatorie, care a generat o adevărată criză în Sănătate şi Asistenţă socială. Soluţia ar fi ridicarea pragului de sporuri, plafonat la 30%.

Sindicaliştii spun că dacă problemele nu vor fi rezolvate, vineri,11 mai va fi declanşată greva generală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 62