Doi bărbaţi au murit după ce au fost atacaţi de un roi de albine agresive

0
1125

Doi bărbaţi au murit şi al treilea este internat la spital, după ce au fost atacaţi de un roi de albine care au devenit agresive după ce stupii în care erau transportate s-au răsturnat la intrarea în localitatea buzoiană Aldeni. Cei trei aduceau mai mulți stupi de albine în comună Cernătești, la salcâm. În timpul operațiunilor de descărcare un stup s-a crăpat și mai multe albine au devenit agresive, cel mai probabil pe fondul căldurii excesive.

A fost mobilizare mare, sâmbătă, la Aldeni, în judeţul Buzău, unde albinele agresive au atacat trei oameni atunci când încercau să ducă stupii aproape de salcâmii de lângă pârâul Slănic. Unul dintre apicultori a fost înțepat de albine și, pentru că-l știau epileptic, ceilalți doi au vrut să-l salveze şi au vrut să plece cu maşina, uitând că unul dintre ei desfăcuse deja chingile de la stupi. Când au demarat de pe loc, stupii s-au răsturnat.
În urma atacului insectelor, unul dintre apicultori a murit pe loc, altul a decedat în drum spre spital iar cel de-al treilea a intrat în șoc anafilactic fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din Buzău.

Primii care au venit în ajutorul celor trei bărbaţi au fost apicultorii din Cernătești care au încercat să le acorde primul ajutor și i-au scos din zona de pericol. La faţa locului au intervenit autorităţile locale, ambulanțe și echipaje de poliție și jandarmi pentru a izola zona şi pentru a proteja populaţia. Albinele au fost agitate toată ziua, provocând teamă printre sătenii din apropierea locului în care insectele au atacat.

Crescătorii de albine cu experienţă spun că apicultorii ucişi de albine au făcut mai multe greşeli. Stupii – spun ei – nu se transportă pe lumină şi căldură.

Cei doi bărbați decedați sunt din comună Berca și au 33, respectiv 42 de ani. Bărbatul care a ajuns la spital are 29 de ani și este proprietarul albinelor. El a ajuns la urgențe cu zeci de înțepături pe toată suprafața corpului.

Reacţiile alergice sistemice la înţepăturile albinelor debutează la 2-60 de minute după contact şi includ un spectru larg de simptome, care variază de la intensitate medie la severă şi chiar ameninţătoare de viaţă.

Medicii spun că tragedia putea fi evitată, dacă bărbaţilor li se administra, imediat după ce a fost înţepaţi, medicamente pe care orice crescător de albine ar trebui să le aibă la îndemână. Se pare însă ca victimele nu aveau aceste substanţe. Cazul este investigat acum de poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 69