Experiențe de neuitat, la Cupa Europeană de rafting “Dracula race”

0
1142

La Nehoiu, în județul Buzău, a avut loc prima ediţie a “Rafting Euro Cup Romania”, întrecere organizată de Asociația Română de Rafting, împreună cu Consiliul Județean Buzău și Primăria Nehoiu, prin Centrul de informare turistică Nehoiu. Competiţia, desfăşurată potrivit regulamentului Federaţiei Internaţionale de Rafting și arbitrată de oficiali IRF, a reunit la start echipaje din România, Bulgaria și Serbia.  

Raftingul este un sport extrem practicat de tot mai mulţi români. În ultimii ani, râul Buzău, în zona Nehoiu, a devenit un loc ideal pentru pasionaţii acestui sport. Motivul este simplu: în aval de barajul de la Siriu apa curge mai repede, fiind pompată din turbine, oferind cele mai tari senzaţii pentru pasionaţii de rafting. Acesta este motivul pentru care, în perioada 13 – 15 aprilie,  aici a avut loc Cupa Europeană de Rafting „Dracula Race”. Au fost prezente la competiție 12 echipaje din România, Bulgaria și Serbia. Participanţii au avut de susţinut patru probe diferite: sprint, head to head, slalom şi downriver.

Arbitru principal al competiţiei a fost românul Marius Iliescu, arbitru IRF.

Pentru echipele din România, întrecerea a constituit criteriu de departajare pentru întocmirea clasamentului naţional, dar şi criteriu de selecţie pentru Campionatele Europene.

Competiție dominată de români

Atât la simplu, cât și pe echipe, aproape toate probele din concursul european de rafting au fost dominate de sportivii români. Totodată, și la proba de kayak s-au impus tot sportivi români.

RAFTING

Open Men

  1. Voința Arad (România);
  2. Men Outdoor Events (România);
  3. Clinica de aventură (România).

Open Women:

  1. Outdoor Events Ladies (România);
  2. Adventure Net / Atom Khozlodui (Bulgaria);
  3. NSA (Bulgaria).

Head to head – Men

  1. Clinica de aventură (România);
  2. Men Outdoor Events (România);
  3. Voința Arad (România).

  Head to head – Women

  1. Outdoor Events Ladies (România);
  2. Adventure Net / Atom Khozlodui (Bulgaria);
  3. NSA (Bulgaria).

 Sprint  – Men

  1. Men Outdoor Events (România);
  2. Clinica de aventură (România);
  3. Pustolov Belgrad (Serbia).

Sprint  – Women

  1. Adventure Net / Atom Khozlodui (Bulgaria);
  2. NSA (Bulgaria);
  3. Outdoor Events Ladies (România).

Downriver – Men

  1. Voința Arad (România);
  2. Men Outdoor Events (România);
  3. Clinica de aventură (România).

Downriver – Women

  1. Outdoor Events Ladies (România)
  2. Adventure Net / Atom Khozlodui (Bulgaria);
  3. NSA (Bulgaria).

 KAYAK

Slalom – Men

  1. Ulise Galu (România);
  2. Balasz Madaras (România);
  3. Adrian Constantinescu (România).

Slalom – Women

  1. Marina Naidenova (Bulgaria);
  2. Iulia Luca (România).

Echipaj din Nehoiu, la prima competiție

La Cupa Europeană de Rafting a participat și o echipă din județul Buzău. Este vorba de echipa masculină Rafting Club Nehoiu, cu următoarea componență: Florin Albu, Bogdan Albu, Adrian Oancea, Adrian Popescu, Alexandru Mihaică şi Marius Alexandru. Nehoienii au ocupat locul 6 din 9 echipaje la proba Open Men. „Ţinând cont că a fost un concurs în care au participat sportivi de performanţă din ţară şi Europa, locul 6 din 9 este un început promiţător pentru echipa de rafting a oraşului Nehoiu”, spune, într-o postare pe Facebook, Costin Stanciu, de la Centrul de Informare Turistică Nehoiu. (poza cu echipa din nehoiu)

Sezonul de rafting pe râul Buzău, la Nehoiu, va continua, următorul eveniment fiind programat în weekend. Este vorba de o acțiunea organizată de aspxciația de profil Green Adventure sunt invitate persoane cu experiență, dar și cele care vor să facă primii pași în rafting. (Foto: Teodor Cârdei)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 90