Spitalul de la Pârscov, redeschis

0
1217

Veste bună pentru locuitorii de pe Valea Buzăului. Astăzi, s-a redeschis spitalul de la Pârscov, unitate sanitară care va funcționa ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Două milioane de lei a alocat Consiliul Județean pentru reabilitarea și dotarea noului centru mulifuncțional cu mobilier nou și aparatură modernă. Spitalul va funcționam pentru început, cu doar trei secții.

1 Martie, prima zi a Primăverii, a venit cu vești cât de poate de bune pentru cei peste 22.000 de locuitori din zece localităţi de pe Valea Buzăului. În această dimineață, a fost inaugurat Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, unitate medicală care funcționează ca secție exterioară a Spitalului Județean Buzău.

Centrul medical multifuncțional din Pârscov este un spital în care Consiliul Județean Buzău a alocat nu mai puţin de două milioane de lei. Unitatea are mobilier nou și aparatură medicală de ultimă generație și va funcţiona 24 de ore din 24. Din păcate, nu are Unitate de Primiri Urgențe, însă va putea prelua și transporta pacienții în stare gravă către Spitalul Județean Buzău.

 

Cinci secții vor funcționa, în total, în cadrul noului centru. Din păcate, în acest moment, din cauza lipsei de medici, doar trei dintre secții vor trata pacienți. Dacă anumite posturi de medic nu sunt încă ocupate, în schimb, pentru celelalte posturi schema de personal este completă.

Unitatea medicala de la Pârscov fusese desființată în 2011, alături de alte 68 de spitale din țară, printr-o decizie a Guvernului condus în acea perioadă de Emil Boc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 68