ELEVII ŞI STUDENŢII DIN FAMILII SĂRACE PRIMESC ŞI ÎN 2017 BANI PENTRU CUMPĂRAREA DE CALCULATOARE

0
995

Programul “Euro 200”, privind acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare, continuă şi în anul 2017.

Acest program se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C.

Pentru anul în curs, Guvernul a aprobat printr-o Hotărâre modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi bleu-gri. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului şi seria bonului valoric sunt modificate prin Hotărâre de Guvern. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Distribuirea bonurilor pentru achiziţionarea de calculatoare are termen-limită data de 30 iulie, iar achiziţia propriu-zisă se va putea face până la 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2017 este de 15 milioane de lei, pentru un număr estimat de circa 12.000 de beneficiari – elevi şi studenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here