MINISTERUL JUSTIȚIEI CONFIRMĂ ANCHETA DNA PRIVIND EMITEREA OUG-URILOR PRIVIND CODURILE PENALE ȘI GRAȚIEREA

0
969

În cursul dimineții, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat că în acest moment DNA a demarat o anchetă privind adoptarea ordonanțelor referitoare la Codurile Penal și de Procedură Penală. Tot domnia-sa a mai spus că Ministerul Justiției are în vedere reorganizarea DNA și DIICOT, prin comasarea acestora, lucru care, potrivit unor surse, ar putea avea ca obiectiv înlăturarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA.

Cu câteva minute în urmă, pe site-ul Ministerului Justiției a apărut următorul comunicat:

Ca urmare a interesului manifestat de către reprezentanții mass media și a unor informații vehiculate în spațiul public, pentru o informare corectă a opiniei publice Ministerul Justiției face următoarele precizări:

  1. În cursul zilei de ieri, 01 februarie 2017, Ministerul Justiției a primit solicitarea Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție – de a transmite, până la data de 02 februarie a.c., în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea Ordonanței de urgență a Guvernului din data de 31 ianuarie 2017, prin care au fost modificate și completate Legea nr.286/2009 privind Codul penal și Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și cu proiectul de lege adoptat de Guvernul României, pentru grațierea unor pedepse.

Prin aceeași adresă Direcția Națională Anticorupție a solicitat transmiterea documentelor – rezultate ca urmare a corespondenței interinstituționale și interne, scrise sau prin poștă electronică, cu privire la cele două acte normative menționate, precum și precizarea numelui, prenumelui și a datelor de identificare a persoanelor care au participat la redactarea, întocmirea și/sau avizarea celor două proiecte de acte normative.

Conform adresei documentele au fost solicitate în interesul urmăririi penale efectuate într-un dosar aflat pe rolul Direcției Naționale Anticorupție.

Față de acest demers Ministerul Justiției subliniază faptul că modificarea legislativă menționată a fost și este asumată de conducerea Ministerului Justiției în exercitarea atribuțiilor statutare și legale. 

  1. Totodată, Ministerul Justiției precizează faptul că nu are în vedere reorganizarea Direcției Naționale Anticorupție și a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și infirmă toate informațiile vehiculate recent în spațiul public pe această temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here