COLEGIUL DE CONDUCEREA AL DNA SE ÎNTRUNEȘTE PENTRU A ANALIZA EFECTELE ORDONANȚELOR PE JUSTIȚIE; IOHANNIS MERGE LA AVOCATUL POPORULUI

0
1335

Procurorul-șef al DNA, Laura Kovesi, a anunțat convocarea pentru astăzi a Colegiului de conducere al Direcției, pentru a analiza riscurile intrării în vigoare a modificărilor aduse Codurilor penale, prin ordonanțele adoptate aseară de Guvern.

„În cursul zilei de astăzi, am convocat Colegiul de conducere al DNA, unde vor participa toți procurorii cu funcții de conducere din cadrul structurii centrale, dar am consultat și structura teritorială, tocmai pentru a analiza riscurile intrării în vigoare a acestor modificări și efectele directe pe care le vor avea asupra fiecărui dosar. În mare, vă pot spune că, în acest moment, avem în investigare 2.151 de dosare care au ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu. În ultimii trei ani, au fost trimise în judecată peste 1.170 de persoane fizice și peste 30 de persoane juridice pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și, extrem de relevant, este că în aceste dosare în care s-au făcut trimiterile în judecată prejudiciile stabilite se ridică la suma de peste un miliard de euro. Riscul de a fi afectate toate aceste dosare se va resimți în momentul în care dispozițiile din această ordonanță vor intra în vigoare”, a declarat presei Laura Kovesi.

Și președintele Klaus Iohannis se va întâlni la orele prânzului cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pentru a-i cere să intervină la CCR pentru blocarea ordonanțelor, deși acesta și-a declinat competența pe subiectul sesizării Ordonanței de Urgență privind modificările la codurile penale și a spus că nu poate face nimic până la intrarea ei în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha + 3 = 4