COMERȚUL ILEGAL CU LEMNE, TĂIEREA ȘI FURTUL ARBORILOR DIN PĂDURI CONSTANTELE JUDEȚULUI BUZĂU

0
1631
Sursa foto: Arhivă

Autor: Newss.ro

  Controalele efectuate recent de polițiștii buzoieni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Gura Teghii au dus la descoperirea a două societăți una din Siriu, iar cealaltă din Gura Teghii care dețineau împreună, fără acte legale aproape 15 mc de material lemnos. Mai exact, în urma inventarierii materialului lemnos din depozitul firmei din Siriu s-a descoperit o cantitate de 4,6 mc cherestea de esenţă plop, pentru care nu erau întocmite documentele legale de provenienţă.

    La o altă societate comercială, cu sediul în comuna Gura Teghii, s-au constatat ,,diferenţe între cantităţile reale aflate în depozitul societăţii, raportările efectuate şi înregistrările din registrele de evidenţă a operaţiunilor cu material lemnos, rezultând un  volum de aproximativ 10 m.c. de cherestea, pentru care nu erau întocmite documentele prevăzute de lege” se arată în comunicatul IPJ Buzău. În contextul celor descoperite în urma controalelor, oamenii legii au confiscat cei aproape 15 m.c. de material lemnos, în valoare de peste 2000 lei și au amendat cele două societăți cu 3 000, respectiv 2 000 lei.

   Joi, 18 august, un bărbat din comuna Grebănu a fost prins de polițiștii din localitate și un un reprezentant al Ocolului silvic Rm. Sărat, în timp ce încărca într-o căruță copacii tăiați în mod ilegal. Cercetările autorităților au scos la iveală faptul că arborii care erau nemarcați au fost tăiați din pădurea ce aparţinea Ocolului silvic Râmnicu Sărat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here