NU EȘTI ACASĂ CÂND TE CAUTĂ FISCUL ? TE-AI PUTEA TREZI CU UN AFIȘ LIPIT PE UȘĂ !

0
1731

Autor: Tatiana Botiţă

         ANAF va lipi pe ușa casei, somații sau notificări trimise la domiciliu, celor care refuză să primească decizii de impunere, potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală.  Acest lucru este valabil și pentru firme. Procedura va fi aplicată începând cu anul viitor. Conform proiectului, articolul 47 va fi modificat astfel:
– dacă în procedura comunicării directe a actului administrativ fiscal la domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului acestuia, acesta refuză primirea actului sau nu este găsit la domiciliul fiscal, se va afișa pe ușa destinatarului o înștiințare.
– înștiințarea prevăzută trebuie să cuprindă: denumirea organului fiscal emitent; numele și prenumele celui care a făcut afișarea și funcția acestuia; numele, prenumele și domiciliul fiscal celui înștiințat; denumirea, numărul și data emiterii actului administrativ fiscal în legătură cu care se face înștiințarea; anul, luna, ziua și ora când afișarea a fost făcută; semnătura celui care a afișat înștiințarea.
– contribuabilul/plătitorul ori împuternicitul acestuia este în drept să se prezinte la sediul organului fiscal emitent pentru a i se comunica actul administrativ fiscal în termen de maxim 15 zile de la data afișării înștiințării. În situația în care contribuabilul/plătitorul sau împuternicitul acestuia nu se prezintă în acest termen, actul se consideră comunicat la împlinirea acestui termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =