NU EȘTI ACASĂ CÂND TE CAUTĂ FISCUL ? TE-AI PUTEA TREZI CU UN AFIȘ LIPIT PE UȘĂ !

0
1628

Autor: Tatiana Botiţă

         ANAF va lipi pe ușa casei, somații sau notificări trimise la domiciliu, celor care refuză să primească decizii de impunere, potrivit unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală.  Acest lucru este valabil și pentru firme. Procedura va fi aplicată începând cu anul viitor. Conform proiectului, articolul 47 va fi modificat astfel:
– dacă în procedura comunicării directe a actului administrativ fiscal la domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului ori împuternicitului acestuia, acesta refuză primirea actului sau nu este găsit la domiciliul fiscal, se va afișa pe ușa destinatarului o înștiințare.
– înștiințarea prevăzută trebuie să cuprindă: denumirea organului fiscal emitent; numele și prenumele celui care a făcut afișarea și funcția acestuia; numele, prenumele și domiciliul fiscal celui înștiințat; denumirea, numărul și data emiterii actului administrativ fiscal în legătură cu care se face înștiințarea; anul, luna, ziua și ora când afișarea a fost făcută; semnătura celui care a afișat înștiințarea.
– contribuabilul/plătitorul ori împuternicitul acestuia este în drept să se prezinte la sediul organului fiscal emitent pentru a i se comunica actul administrativ fiscal în termen de maxim 15 zile de la data afișării înștiințării. În situația în care contribuabilul/plătitorul sau împuternicitul acestuia nu se prezintă în acest termen, actul se consideră comunicat la împlinirea acestui termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 19 + = 25