HANDBALISTELE DE LA HM BUZĂU ÎNCEP LUPTA PENTRU PROMOVAREA ÎN LIGA NAŢIONALĂ

0
1608

Autor: Leonard Bunilă

     Echipa de handbal feminin HM Buzău începe, în acest weekend, lupta pentru promovarea  în Liga Naţionalӑ. Trupa lui Romeo Ilie face parte din prima serie din cele douӑ ale barajului pentru promovare și va întâlni formaţiile CS Măgura Cisnădie și CSM Slatina. Echipa clasatӑ pe primul loc va accede în Liga Naţionalӑ de handbal feminin, ediția 2016-2017. Turneul de baraj se va desfășura în perioada 28 – 31 mai, în Sala sporturilor din municipiul Pitești.

     Formația buzoiană Handbal Municipal Buzău va încerca promovarea în Liga Națională de handbal feminin. Trupa pregătită de Romeo Ilie va participa, în weekend, la turneul de baraj care se va disputa în Sala Sporturilor din municipiul Piteşti. Este a treia tentativă de promovare în cadrul unui turneu de baraj, celelate două încercări fiind sortite eșecului.

       HM Buzӑu a terminat pe locul secund Seria A din Divizia A, cu 17 victorii, un egal și două înfrângeri, la patru puncte în spatele grupării CSU Danubis Galaţi, care a promovat direct în Liga Naţională.  

 Program Grupa I

28 mai, ora 17:00 CS HM Buzău – CSM Slatina;

29 mai, ora 17:00 CS Măgura Cisnădie – CS HM Buzău;

30 mai, ora 17:00 CSM Slatina – CS Măgura Cisnӑdie.

Cine sunt adversarele formației Handbal Municipal Buzău

     Mӑgura Cisnădie a încheiat sezonul 2015-2016 de Liga Naţionalӑ pe locul al 12-lea, poziţie care a trimis-o la barajul pentru menţinerea pe prima scenӑ a handbalului feminin românesc. La Măgura Cisnădie evoluează și o fostă componentă a HM Buzău, Ionela Goran. Formația sibiană este antrenată de tehnicianul Alexandru Weber.  

     În ceea ce o privește pe CSM Slatina, aceasta a încheiat pe locul al treilea seria B a Diviziei A, la 13 puncte de liderul CSM Bistriţa și la 10 puncte de locul secund, ocupat de CSM Cetate Devatrans. La CSM Slatina evoluează și două foste jucătoare ale formației buzoiene, Oana Bidașcu și Florina Biro. Formația din Slatina este antrenată de tehnicianul Gabriel Bîrcină.  

Cine se luptă la promovare în Grupa a doua de baraj

        Grupa a doua de baraj este formatӑ din echipele CSM Cetate Devatrans, locul 3 în Seria B  a Diviziei A, CSU Știinţa București, ocupanta locului 3 în Seria A a Diviziei A, și CSM Unirea Slobozia, ocupanta locului 11 în Liga Națională.

Program Grupa a II-a

28 mai, ora 19.00:  Cetate Deva – Ştiinţa Bucureşti

29 mai, ora 19.00:  Unirea Slobozia – Cetate Deva

30 mai, ora 19.00:  Ştiinţa Bucureşti – Unirea Slobozia

 Regulamentul barajului de promovare în Liga Națională

     Echipele clasate pe primul loc în fiecare serie vor promova în Liga Naţională – Feminin 2016-2017. Echipele clasate pe locurile 2 şi 3 în fiecare serie vor susţine jocuri de clasament, după cum urmează :

31.05.2016  Loc 2 seria I – Loc 2 seria a II ora 10:00

31.05.2016  Loc 3 seria I – Loc 3 seria a II ora 12:00

      În caz de egalitate, după 60 de minute se vor executa lovituri de la 7 metri. În cazul unei retrageri din Liga Naţională, prima clasată va obţine automat dreptul de a participa în prima ligă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =