BREAKING NEWS: PREȘEDINTELE SENATULUI, CĂLIN POPESCU TĂRICEANU URMĂRIT PENAL DE DNA

0
1388

Autor: Newss.ro

        Procurorii DNA Brașov au dispus urmărirea penală față de  președinte al Senatului, pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. El este anchetat în dosarul privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, în care mai sunt anchetați Remus Truică și Alteței României, Prințul Paul.

          Potrivit procurorilor anticorupție, după audierea din 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, Tăriceanu a făcut ,,declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016. Astfel, suspectul Călin Popescu Tăriceanu a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat / introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România. A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein” se arată în comunicatul DNA.

         Luând în considerare aceste aspecte necorespunzătoare adevărului, contrazise de declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă, Tăriceanu a fost înștiințat de calitatea procesuală și acuzațiile ce îi sunt aduse.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =