NOU COMANDANT LA ȘCOALA DE APLICAȚIE A FORȚELOR AERIENE DE LA BOBOC

0
162
Sursă foto: Statul Major al Forțelor Aeriene

Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Boboc are oficial un nou comandant – comandorul Ovidiu Bălan. Ceremonia de numire în funcţie a comandantului bazei a avut loc recent, la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic în prezența locțiitorului pentru Operații și Instrucție, domnul general de flotilă aeriană Iulian Paţilea, a comandanților de baze aeriene şi unităţi din ţară, precum şi a reprezentanţilor autorităților locale din Buzău. Comandorul Ovidiu Bălan s-a născut la 08 octombrie 1965 în municipiul Huşi. Este absolvent al Liceului militar Ştefan cel Mare, Şcolii Militare de Oţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu”, specialitatea Aviaţie Naviganţi, promoţia 1988. Şi-a început cariera de oţer la Baza 86 Aeriană Feteşti unde a ocupat funcţia de pilot. Din anul 1990 a activat ca pilot, pilot şef la Grupul 20 Aviaţie Şcoala Vânatoare Bombardament din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene ,,Aurel Vlaicu”.

Defilarea cadrelor militare din Baza Aeriană Boboc cu ocazia numirii în funcție a domnului comandant comandor Ovidiu Bălan

Publicată de Baza Aeriană Boboc/Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene pe Marţi, 5 noiembrie 2019

În perioada 2000-2002 a urmat studiile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Comandă şi Stat Major, specializarea Conducere Interarme-Forţe Aeriene din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”. Din anul 2002, a ocupat funcţii de instructor coordonare zbor, instructor pentru securitatea zborului, şef birou lecţii învăţate, Statul Major al Forţelor Aeriene(2005 -2006), comandant escadrila, comandant grup aviaţie, instructor şef zbor, Flotila 90 Transport Aerian, Otopeni(2007 – 2010), apoi a ocupat funcţii de la comandant escadrila pâna la comandant grup la Grupul Aviaţie Instrucţie din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”, iar în luna martie a anului 2015, a fost numit locţiitorul comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene  „Aurel Vlaicu”.  De-a lungul carierei sale, a organizat şi participat la numeroase misiuni naţionale şi internaţionale în ţară şi străinătate. Are peste 1300 de ore de zbor pe Mig 21LanceR, L-29, L-39, MiG-21MF şi RFMM, elicopter IAR-330 M. Comandorul Ovidiu Bălan este căsătorit şi are doi băieţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here