BUZOIENII CU IDEI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A VIEȚII ÎN COMUNITATEA LOCALĂ PRIMESC FINANȚARE DE PÂNĂ LA 12000 DE LEI

0
588

Fundația Comunitară Buzău îi invită pe cetățenii cu idei de îmbunătățire a vieții în comunitatea locală să le transforme în proiecte și să le înscrie până pe 22 noiembrie 2019 în Cercul de Donatori Buzău, ediția a II-a. Cercul de Donatori  va avea loc pe 11 decembrie 2019 în Buzău. Acesta este un eveniment de crowdfunding ce aduce la un loc cele mai bune 3 proiecte înscrise cu impact social în comunitatea buzoiană și donatori ce vor să susțină aceste proiecte.

Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare și The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia. Organizatorii Cercului de Donatori Buzău încurajează înscrierea oricărei idei de schimbare în bine a comunității buzoiene. Totuși, este important ca aplicanții să aibă în vedere câteva lucruri:

  • – Aplicantul se încadrează în una din categoriile următoare: grup de inițiativă sau ONG.
  • – Activitățile propuse pot fi implementate în termen de 6 luni de la data primirii finanțării
  • – Bugetul solicitat se încadrează în jurul valorii de 12 000 de lei dar nu reprezintă neapărat întreaga sumă necesară proiectului.
  • – Proiectul înscris rezolvă o nevoie reală în comunitate sau produce impact real în comunitate
  • – După implementarea activităților, se poate face dovada rezultatelor
  • – Este sau poate deveni un proiect pe termen lung
  • – Aplicantul poate atrage în cadrul evenimentului Cercul de Donatori 2019 dar și prin pagina Galantom donațiile ce însumează finanțarea solicitată.

Calendarul ediției a II-a a Cercului de Donatori Buzău:

  • 1-22 noiembrie 2019: înscrierea proiectelor
  • 23-26 noiembrie 2019: jurizarea proiectelor
  • 27 noiembrie 2019: anunțarea celor 3 proiecte selectate
  • 29 noiembrie – 10 decembrie 2019: pregătirea discursurilor și a prezentărilor
  • 11 decembrie 2019: Cercul de Donatori Buzău

În cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău din 11 decembrie 2019, fiecare candidat își prezintă proiectul în fața juriului și a donatorilor din sală, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect are un ambasador care îl promovează și îl susține. De asemenea, ambasadorul are la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, licitând. Donațiile se pot face pe loc în cadrul evenimentului dar și prin transfer bancar, după eveniment. Exista și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri și servicii necesare proiectului.

Juriul este format dintr-un grup de oameni din Buzău care crede că adevărata schimbare în comunitatea în care trăim vine din implicarea responsabilă a fiecăruia și în același timp împreună. Membrii sunt: Florina Potirniche (formator și autor programe de educație), Oana Matache (psiholog), Lavinia Iordache (manager proiect), Monica Mocanu (profesor Merito), Ana Ioanițescu (antreprenor), Sabina Gherghe (Președintele Consiliului Județean al Elevilor), Membrii Fundația Comunitară Buzău. Înscrierile se pot face pe pagina Cercul de Donatori Buzău https://fundatiacomunitarabuzau.ro/evenimente-fcbz/cercul-de-donatori-buzau-editia-a-ii-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 13