UN PARC CONTROVERSAT

0
686

Parcul din cartierul Bariera Focsani din Rm. Sarat, înfiintat în 2015 cu fonduri de la Ministerul de Mediu, a fost contestat si privit cu mare reticenta de unii cetățeni încă de la început. Până acum prea puțini oameni l-au vizitat, pentru ca in zona sunt putini locuitori care s-au mutat definitiv. In prezent, angajații Administrației Domeniului Public desfășoară noi lucrări de amenajare. Unele alei au fost bordurate și acoperite cu pietriș ce urmează a fi tasat. Chiar și așa, parcul din Bariera Focsani nu a creat o impresie prea plăcută reprezentantilor USR din Rm. Sarat. Ei consideră că investitia, care s-a ridicat la 1.230.000 de mil. lei, din care 95% bani suportați de Ministerul Mediului, este una de viitor pentru comunitatea din Rm Sărat și tocmai din acest motiv trebuie analizata calitatea lucrarilor déjà efectuate dar și a celor de conservare. Membrii USR spun ca, in prezent, majoritatea stalpilor fotovoltaici nu mai au acumulatorii necesari inmagazinarii energiei solare, iar mobilierul lasă de dorit, pentru că nu a mai fost tratat cu lac protector.

Gabriel Ionică, liderul USR Rm. Sărat, cunoaște bine situația parcului din Bariera Focșani, pentru că a fost directorul Administrației Domeniului Public, societate care îl avea în grijă. El spune că încă de atunci a sesizat Primăriei problemele parcului și a propus remerierea lor in perioada de garantie a lucrarii.

Gabriel Ionică sustine ca din 2015 a observat ca acumulatorii lampilor fotovoltaice erau ingropati in pamant in cutii ce nu erau etansate si astfel apa se putea infiltra cu usurinta.

Primarul municipiului Rm Sărat, Sorin Cîrjan, promite ca, in scurt timp, parcul isi va schimba complet infățișarea in urma lucrarilor care se vor realiza.

Edilul din Rm Sărat precizează că nu sunt ptobleme nici în ceea ce privește legalitatea parcului.

Cartierul Bariera Focsani este situat la marginea municipiului Râmnicu Sărat. La momentul amenajarii lui, reprezentanţii Primariei Rm Sărat declarau că parcul era necesar pentru îmbunătăţirea condiţiilor de mediu. Locuitorii din zona asteapta totuși modernizarea infrastructurii si racordarea la utilitati pentru a duce o viata normala, ca la oras.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =