PASIUNE PENTRU PORUMBEI, RĂSPLĂTITĂ

0
1502
Sursa foto: Asociatia Columbofila Buzău

A început totul din pasiune, iar acum, după ani de muncă și grijă, a apărut și răsplata! Vorbim despre un columbofil din localitatea buzoiană Oreavu, căruia porumbeii pe care îi crește chiară acasă la el i-au adus în acest an premii importante, la concursurile de profil. Două porumbițe sunt marea mândrie a lui Stănică Mutu, columbofilul buzoian. Cele două superbe înaripate i-au sedus și pe jurații concursurilor de profil la care au luat parte. Una dintre porumbițe a parcurs distanța de 1039 km cu viteză de 1 km pe minut, ceea ce a clasat-o pe locul 3 în județul Buzău, în cadrul etapei de maraton a concursului Vilnius Național.

Până la clasamentul final, porumbeii mai au de trecut și alte probe, la fel de importante în obținerea unui punctaj  cât mai bun.

Columbofilul spune că pentru a ajunge aici a avut de așteptat mai bine de 10 ani. A început să crească porumbei din 2007, iar în prezent are un efectiv de peste 120 de exemplare adulte.

Pasiunea pentru porumbei presupune și costuri, destul de semnificative. Numai anul acesta, pentru întreținerea lor, dar și pentru participarea la concursuri a cheltuit până acum 6000 de lei.

Chiar și așa, Stănică Mutu nu se plânge. Își iubește porumbeii, îi îngrijește și le acordă o mare parte din timpul lui.

Județul Buzău numără aproape 200 de columbofili participanți la competiții de profil, prin asociațiile în care sunt membrii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 47