CUM RECUNOAȘTEM ROȘIILE TRATATE CHIMIC?

0
2100

Românii nu sunt mari amatori de tomate aduse din străinătate.  Cei  care au cumpărat din supermarket, sau chiar din piețe,  s-au convins ca rosiile sunt  fără gust şi care, odată tăiate, au un aspect ciudat. Specialiștii în horticultură spun că, cel mai probabil, tulpinele acestor tomate au fost stropite cu ierbicide precum 24D și Ethrel, interzise de legislație pentru legumicultură. Astea sunt folosite în plantație, prin stropirea tulpinilor și a frunzelor, substanțele producând modificări la nivel celular. Așa se explică înroșirea rapidă a tomatelor, în doar câteva ore.

La fel de nocivă pentru organismul uman este o altă substanță, etilena, gaz folosit în depozitele de legume, pentru ca acestea sa reziste cât mai mult. Este un procedeu preluat de la bananele care se exportă verzi pe distanțe mari și se coc în magazii.

Potrivit specialistilor în horticultură, în mod natural, o roşie rezistă aproximativ zece zile însă, după o serie de tratamente, poate fi păstrată nealterată până la şase luni. Gustul însă este departe de cel al roşiilor cultivate tradiţional, care ajung în pieţe din iunie până în octombrie, când cade bruma. O buna modalitate de a evita rosiile tratate cu hormoni de crestere este alegerea celor care inca mai au ciorchine sau coronita verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =