Ministrul Educației, Valentin Popa, și-a dat demisia

0
807

Valentin Popa, ministrul Educației,  si-a dat demisia din Cabinetul Dăncilă.

Orecum așteptată, decizia a venit până la urmă după o discuție cu liderul social-democraaților, Liviu Dragnea. Popa a fost în ultima perioadă supus unui adevărat tir public din partea liderilor UDMR . De altfel, Kelemen Hunor a cerut remanierea sa, afirmând că a luat două decizii cu care UDMR nu a fost de acord.

„Articolul introdus de ministrul Educației în august în ordonanța simplă și care dă un răspuns la problemele învățării limbii române în școlile cu predare în limba maternă a fost un pas greșit, o greșeală uriașă, a fost acțiunea singulară a ministrului. Nu există niciun argument profesional și politic pentru a susține o astfel de schimbare.
Trebuie anulat acest articol și am cerut OUG, nu trebuie să lăsăm așa lucrurile.
O alta chestiune este legată de UMF Targu Mures, a apărut o HG care recunoaște comasarea Universității ‘Petru Maior’ cu UMF. Ar fi fost corect ca, pe baza parteneriatului între UDMR și coaliția de guvernare, să ne spună că va dura, ministrul nu ne-a consultat și ne-a pus într-o situație delicată.
În conditiile când ministrul de două ori în trei săptămâni a făcut gesturi cu care nu am fost de acord și nu am fost consultați, considerăm că acum colaborarea cu va fi imposibilă și cerem și asteptam o remaniere in fruntea Ministerului Educatiei”, a acuzat Kelemen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =